Readme

Mikä Readme?

Readme on ainejärjestömme pieni ja pippurinen opiskelijalehti. Readme ilmestyy nykyään tasaisen tappavaan tahtiin neljä kertaa vuodessa liki kolmenkymmenen täysvärillisen sivun mittaisena. Uusi numero toimitetaan jakoon Gurulaan sekä muihin tarkkaan harkittuihin jakelupisteisiin. Kaikki Readmen vanhat numerot on luettavissa Gurulassa sekä PDF:nä tämän sivun alalaidassa.

Readmen sivuilla käsitellään kaikkea opiskeluun ja tietojenkäsittelytieteeseen liittyvää. Julkaisemme ajankohtaisia artikkeleita niin opiskelijoiden harrastuksista kuin laitoksen uusimmista käänteistä, kolumneja ajankohtaisista ilmiöistä ja juttuja menneistä tapahtumista. Tilaa on myös kevyemmälle materiaalille. Readmen eräs päätavoite on arkistoida tuleville opiskelijapolville muistoja menneistä vuosista. Parhaimmillaan lehden jutut ovat ajattomia ja ilahduttavat lukijaansa kerta toisensa jälkeen.

Readmessa on viimeisen parin vuoden aikana esitelty muun muassa TKO-älyn toimintaa, laitoksen uutta henkilökuntaa, opiskelijoiden harrastuksia (muitakin kuin tietokoneisiin liittyviä!) ja pureuduttu erilaisiin opiskelijaelämän teemoihin, kuten asumiseen ja vapaa-ajanviettoon. Mukana on ollut myös vaihto-oppilaiden tarinoita, kulttuurikatsauksia ja jopa novelleja. Aiheiden puolesta vain mielikuvitus on rajana, ja vähän palstatilakin.

Readmella on IRCnetissä oma kanava, #readme – tervetuloa kaikki lehden tekemisestä kiinnostuneet! Päätoimittajaan saa yhteyden lähettämällä sähköpostia osoitteeseen paatoimittaja ät tko-aly.fi. Otamme vastaan paitsi juttuideoita ja valmista materiaalia, myös opiskelijoiden vapaa-aikaa: ilmoittaudu päätoimittajalle, niin toimitus keksii sinulle jutun.

Readme kaipaa jatkuvasti uusia ideoita ja kirjoittajia – kaikki innolla mukaan!

Readmen numerot PDF-muodossa

2021

2020

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008